فواید کیمچی

فواید دارویی و درمانی کیمچی برای سلامتی

 

1. منبع مواد مغذی

 

کیمچی سرشار از ویتامین A، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، ویتامین C، ویتامین K، آهن، حداقل 10 ماده معدنی مختلف و بیش از 34 اسید آمینه است.

 

بسیاری از سبزیجات سبز منابع خوبی از مواد مغذی مانند ویتامین K و ریبوفلاوین هستند. از آنجا که کیمچی اغلب شامل چندین سبزیجات سبز مانند کلم، کرفس و اسفناج است به طور معمول منبع عالی این مواد مغذی است.

 

ویتامین K در بسیاری از عملکرد های بدن از جمله متابولیسم استخوان و لخته شدن خون نقش مهمی ایفا می کند.

 

ریبوفلاوین به تنظیم تولید انرژی، رشد سلولی و متابولیسم بدن کمک می کند.

 

علاوه بر این، فرایند تخمیر ممکن است مواد مغذی اضافی را ایجاد کند که به راحتی توسط بدن جذب می شود.

 

2. منبع پروبیوتیک ها

 

فرآیند تخمیر لاکتو که در کیمچی صورت می گیرد، نه تنها ماندگاری طولانی به آن می بخشد بلکه طعم و عطر بهتری در آن ایجاد می کند.

تخمیر وقتی رخ می دهد که نشاسته یا قند توسط ارگانیسم هایی مانند مخمر، کپک یا باکتری به الکل یا اسید تبدیل شود.

 

تخمیر لاکتو توسط باکتری لاکتوباسیلوس برای تجزیه قند ها به اسید لاکتیک صورت می گیرد که باعث ترش بودن آن هم می شود. این باکتری ممکن است فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد که از آن جمله می توان به درمان شرایطی مانند تب یونجه و انواع خاصی از اسهال اشاره کرد.

 

تخمیر همچنین محیطی را ایجاد می کند که به سایر باکتری های دوستانه اجازه رشد و تکثیر می دهد.

 

این شامل پروبیوتیک ها می شود، میکروارگانیسم های زنده ای که از مزایای سلامتی برخوردار هستند و خطر ابتلا به سرطان، سرماخوردگی و یبوست را کاهش می دهند و سلامت دستگاه گوارش، سلامت قلب، سلامت روان و سلامت پوست را بهبود می بخشند.

 

اعتقاد بر این است که پروبیوتیک های موجود در کیمچی عامل بسیاری از فواید سلامتی آن هستند. با این وجود، تحقیقات بیشتری در مورد تاثیرات ویژه پروبیوتیک ها از غذا های تخمیر شده مورد نیاز است.

 

3. تقویت سیستم ایمنی بدن

 

باکتری لاکتوباسیلوس موجود در کیمچی ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

 

در یک مطالعه بر روی موش ها مشخص شده به آن هایی که باکتری لاکتو باسیلوس پلانتاریوم تزریق شده – نوع خاصی که در کیمچی و سایر غذا های تخمیر شده رایج است – سطح پایینی TNF آلفا، یک نشانگر التهابی داشته اند.

 

از آنجا که سطح TNF آلفا اغلب در طول عفونت و بیماری بالا می رود، کاهش آن نشان می دهد که سیستم ایمنی بدن به طور کارآمد فعالیت می کند.

 

گرچه این نتایج امیدوار کننده است اما تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است.

 

4. ضد التهاب قوی

 

پروبیوتیک ها و ترکیبات فعال موجود در کیمچی و سایر مواد غذایی تخمیر شده ممکن است به مبارزه با التهاب کمک کنند.

 

به عنوان مثال یک مطالعه بر روی موش ها نشان داده که HDMPPA یکی از ترکیبات اصلی کیمچی سلامتی رگ های خونی را با سرکوب التهاب بهبود داده است.

 

در یک مطالعه دیگر بر روی موش ها مشخص شده که مصرف عصاره کیمچی به میزان 200 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن به صورت روزانه و به مدت 2 هفته، سطح آنزیم های مرتبط با التهاب را کاهش می دهد.

 

در همین حال، یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داده که HDMPPA با مسدود کردن و سرکوب رهاسازی ترکیبات التهابی، خاصیت ضد التهابی را نشان می دهد.

 

مطالعات انسانی در این زمینه وجود ندارد.

 

5. کاهش روند پیری

 

التهاب مزمن نه تنها با بیماری های متعددی همراه است بلکه روند پیری را تسریع می کند. با این حال، کیمچی احتمالا با کند شدن این روند عمر سلول را طولانی می کند.

 

یک مطالعه در لوله آزمایش نشان می دهد که سلول های انسانی تحت درمان با کیمچی طول عمر طولانی تر را بدون توجه به سن آن ها نشان داده اند.

 

تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

 

6. جلوگیری از عفونت های مخمری

 

پروبیوتیک ها و باکتری های سالم کیمچی ممکن است به جلوگیری از عفونت های مخمری کمک کنند.

 

عفونت های مخمر واژینال زمانی اتفاق می افتند که قارچ کاندیدا که به طور طبیعی بی ضرر است، به سرعت در داخل واژن تکثیر شود. از آنجا که این قارچ ممکن است در برابر آنتی بیوتیک ها مقاومت کند بسیاری از محققان به دنبال درمان های طبیعی هستند.

 

مطالعات آزمایشگاهی روی حیوانات نشان می دهد که گونه های خاصی از لاکتوباسیلوس با کاندیدا مبارزه می کنند. یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داده که چندین سویه جدا شده از این باکتری ها در کیمچی فعالیت ضد قارچی را در برابر این مخمر نشان می دهند.

 

7. لاغری و کاهش وزن

 

کیمچی تازه و تخمیر شده هر دو کالری کمی دارند و باعث کاهش وزن می شوند.

 

یک مطالعه 4 هفته ای بر روی 22 نفر دارای اضافه وزن نشان می دهد که خوردن کیمچی تازه یا تخمیر شده به کاهش وزن بدن، شاخص توده بدنی (BMI) و چربی بدن کمک می کند. علاوه بر این، انواع کیمچی تخمیر شده میزان قند خون را کاهش می دهد.

 

بخاطر داشته باشید که افرادی که کیمچی تخمیر شده می خورند نسبت به افرادی که کیمچی تازه را می خورند، فشار خون و درصد چربی بدن کمتری دارند.

 

مشخص نیست که کدام یک از خواص کیمچی برای کاهش وزن آن مسئول هستند اگرچه کالری کم، فیبر زیاد و پروبیوتیک ها همگی می توانند نقش موثری در این زمینه داشته باشند.

 

. سلامت قلب

 

تحقیقات نشان می دهد که کیمچی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

 

این ممکن است به دلیل خاصیت ضد التهابی آن باشد، زیرا شواهد اخیر نشان می دهد که التهاب می تواند یکی از دلایل اصلی بیماری های قلبی باشد.

 

در یک مطالعه 8 هفته ای بر روی موش هایی که رژیم غذایی حاوی کلسترول بالا دارند، مصرف کیمچی میزان چربی خون و رشد سلول های چربی در کبد را کاهش داده است. این مهم است زیرا تجمع چربی در این مناطق ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.

 

در همین حال یک مطالعه هفتگی بر روی 100 نفر نشان داده که خوردن روزانه کیمچی به طور قابل توجهی قند خون، کلسترول کلی و کلسترول بد یا LDL خون را کاهش می دهد که همه این ها عوامل خطر برای بیماری های قلبی هستند.

 

 

طریقه مصرف کیمچی

 

کره ای ها کیمچی را به صورت یک غذای فرعی یا مکمل، به عنوان چاشنی در کنار غذا های دیگر و همچنین برای تهیه خورش، پنکیک، نودل، املت، ماکارونی، سالاد، پیتزا و انواع خوراک استفاده می کنند.

 

ارزش غذایی کیمچی (1 فنجان معادل 150 گرم)

 

کالری : 23

 

چربی : کمتر از 1 گرم

 

کربوهیدرات : 4 گرم

 

پروتئین : 2 گرم

 

فیبر : 2 گرم

 

 

 

 

محمدحسین گفت:
درود بر مدیریت و کارکنان پرتلاش و سختکوش . عالی بود مقاله
محصولات هم فوق عالی

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید